SCHOOL TIMING

CLASS TIMING				
1st Bell	8:30AM - 8:40AM	Attendance & Meditation		
	8:40AM - 8:50AM	Morning Assembly		
1st Period	9:00AM - 9:45AM	45 minutes		
2nd Period	9:45AM - 10:30AM	45 minutes		
1st Break	10:30AM - 10:40AM	10 minutes		
3rd Period	10:40AM - 11:20AM	40 minutes		
4th Period	11:20AM - 12.00AM	40 minutes		
Tiffin Break	12:00PM - 12:10PM	10 minutes (tiffin inside the class)		
2nd Break	12:10PM - 12:25PM	15 minutes outside		
2nd Assembly	12:25PM - 12:35PM	10 minutes		
5th Period	12:35PM - 1:10PM	35 minutes		
6th Period	1:10PM - 1:50PM	40 minutes		
7th Period	1:50PM - 2:30PM	40 minutes		

COURSE OF STUDY				
NURSERY			LKG & UKG	
1	English	1	English I	
2	Mathematics	2	English II	
3	Drawing & Handwriting	3	Mathematics	
4	General Knowledge	4	Hindi	
5	Rhymes	5	Conversation	
		6	Rhymes	
		7	General Knowledge	
		8	Moral Science	
		9	Drawing & Handwriting	
		10	Reading	
		11	Dictation	
		12	Story - telling	
CLASS I - V			CLASS VI - VIII	
1	English I	1	English I	

2	English II	2	English II
3	Mathematics	3	Mathematics
4	Hindi	4	Hindi
5	Assamese	5	Assamese
6	Environmental Studies	6	General Science
7	General Knowledge	7	Social Studies
8	Moral Science	8	Environmental Studies
9	Drawing & Handwriting	9	General Knowledge
10	Dictation	10	Moral Science
11	Computer Science	11	Computer Science
12	Conversation	12	Drawing & Handwriting
13	Story - Telling	13	Dictation
14	Reading	14	Conversation
15	Work Experience	15	Story – Telling
16	Physical Education	16	Reading
		17	Work Experience
		18	Physical Education
CLASS IX & X			
1	English Language & Literature		
2	Hindi / Assamese		
3	Mathematics Standard / Basic		
4	Social Science		
5	Science		
6	Information Technology		
7	Moral Science		
8	Drawing		
9	Work Experience		
10	Physical Education		